Informasjon om skattefradrag. 

 

Skattefradrag

2018: Fra og med 2018 er maksbeløpet for skattefradrag økt til 40.000,- kr. Det vil si at man vil få skattefradrag på 24% for gaver på mellom 500,- og 40.000,- i løpet av kalenderåret 2018.


INNHENTING AV FØDSELSNUMMER

På gaver gitt til Sunnaasstiftelsen gis det skattefradrag. For at du skal kunne få skattefradrag må vi vite fødselsnummeret ditt samt navn og adresse. Dette, sammen med beløpet du har gitt, må sendes inn til skattemyndighetene av oss. Hvis Sunnaasstiftelsen ikke har ditt fødselsnummer, kan vi ikke melde inn gaven til skattemyndighetene og du vil ikke få skattefradrag. Dersom du vil ha skattefradrag ber vi deg derfor om å ta kontakt på e-post: post@sunnaasstiftelsen.no eller telefonnummer 958 20 553.


ÅRSOPPGAVE

Vi sender ut årsoppgave i januar til alle som har gitt til sammen 500 kroner eller mer i det foregående året. Denne kan du bruke for å sjekke at riktig beløp er ført i selvangivelsen din.  
 

HAR DU IKKE FÅTT ÅRSOPPGAVEN?

Det kan være at vi har feil adresse til deg. Ta kontakt med oss på telefon 66 96 93 78, eller post@sunnaasstiftelsen.no
 

MANGLER GAVEBELØPET PÅ DIN SELVANGIVELSE?

Det kan være at vi mangler fødselsnummer eller organisasjonsnummer. Ta kontakt med oss på telefon 66 96 93 78, eller post@sunnaasstiftelsen.no
 

HVILKE GAVER GIR IKKE automatisk SKATTEFRADRAG?

Gaver gitt via Vipps, Facebook og Auto Giro avtaler via nettbank gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi Sunnaasstiftelsen ikke mottar personopplysningene til giver av gaven. Donasjoner som har blitt gitt anonymt gir heller ikke rett til skattefradrag. 

Hvis du har gitt en gave til Sunnaasstiftelsen via Vipps, Facebook eller Auto Giro avtale via nettbank og ønsker skattefradrag for gaven, kontakt oss på telefon 66 96 93 78 eller e-post: post@sunnaasstiftelsen.no . Ha gjerne dokumentasjon på gaven klart (skjermbilde/kvittering) / legg ved opplysninger for å identifisere ditt bidrag slik at vi raskere får hjulpet deg.


BURSDAG, BRYLLUP ELLER BEGRAVELSE/BISETTELSE

Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse går alltid til jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende. Dette er fordi gaven i utgangspunktet ble gitt til en av disse, og deretter videre til oss. Vi anser derfor jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende som giver. 


INNSAMLINGER

Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Det å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.

 

 

Lenke til støttespiller siden.

 

følg oss på sosiale medier