Informasjon om skattefradrag. 

 

Skattefradrag

2018: Fra og med 2018 er maksbeløpet for skattefradrag økt til 40.000,- kr. Det vil si at man vil få skattefradrag på 24% for gaver på mellom 500,- og 40.000,- i løpet av kalenderåret 2018.


INNHENTING AV FØDSELSNUMMER

Sunnaasstiftelsen melder automatisk inn alle gaver til Skattedirektoratet, da vi anser det som i våre giveres beste interesse å motta skattefradrag. For å rapportere inn gaver må vi ha fødselsnummer til våre givere. I begynnelsen av hvert kalenderår innhenter vi derfor fødselsnumre fra Folkeregistrering. Vi innhenter ikke fødselsnummer dersom vi ikke er helt sikre på at opplysningene samsvarer 100% med de vi har i vår database, så ta gjerne kontakt med oss på e-post: post@sunnaasstiftelsen.no eller telefonnummer 66 96 93 78 - så vi er helt sikre på at vi har riktige opplysninger.  
 
Dersom du ikke ønsker at vi skal innhente ditt fødselsnummer, og dermed heller ikke ønsker skattefradrag, vennligst ta kontakt med oss og gi beskjed. Alle tilbakemeldinger om skattefradrag kan sendes til oss på post@sunnaasstiftelsen.no, via skjema (knappen) nederst på siden eller på telefon 66 96 93 78. 


ÅRSOPPGAVE

I begynnelsen av hvert år sender vi ut årsoppgave over fjorårets gaver til alle våre givere. Dette er vi pålagt av Skattedirektoratet. Årsoppgaven inneholder informasjon om alle gaver du har gitt til oss i løpet av det foregående kalenderår. 
 
Så lenge vi har fødselsnummeret ditt, går innmeldingen av gaver automatisk. Gavebeløp kommer ferdig utfylt på selvangivelsen. 
 

HAR DU IKKE FÅTT ÅRSOPPGAVEN?

Det kan være at vi har feil adresse til deg. Ta kontakt med oss på telefon 66 96 93 78, eller post@sunnaasstiftelsen.no
 

MANGLER GAVEBELØPET PÅ DIN SELVANGIVELSE?

Det kan være at vi mangler fødselsnummer eller organisasjonsnummer. Ta kontakt med oss på telefon 66 96 93 78, eller post@sunnaasstiftelsen.no
 

HVILKE GAVER GIR IKKE automatisk SKATTEFRADRAG?

Gaver gitt via Vipps, Facebook og Auto Giro avtaler via nettbank gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi Sunnaasstiftelsen ikke mottar personopplysningene til giver av gaven. Donasjoner som har blitt gitt anonymt gir heller ikke rett til skattefradrag. 

Hvis du har gitt en donasjon til Sunnaasstiftelsen via Vipps, Facebook og Auto Giro avtaler via nettbank og ønsker skattefradrag for gaven, kontakt oss på telefon 66 96 93 78, e-post: post@sunnaasstiftelsen.no eller bruk knappen under. Ha gjerne dokumentasjon på gaven klart (skjermbilde/kvittering) / legg ved opplysninger for å identifisere ditt bidrag slik at vi raskere får hjulpet deg.


BURSDAG, BRYLLUP ELLER BEGRAVELSE/BISETTELSE

Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse går alltid til jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende. Dette er fordi gaven i utgangspunktet ble gitt til en av disse, og deretter videre til oss. Vi anser derfor jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende som giver. 


INNSAMLINGER

Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Det å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.

 

 

Lenke til støttespiller siden.

 

følg oss på sosiale medier