Vil dere bli et mer tilgjengelig reisemål?

Vil dere ha besøk av en testgruppe fra Sunnaasstiftelsen?

NDBR AccessNorway ser etter to reisemål som i høst ønsker å teste ut de nye verktøyene som utvikles for reisemål og reiselivsbedrifter gjennom satsingen AccessNorway – et samarbeid mellom Inklu – Beitostølen, Sunnaasstiftelsen og NDBR, støttet av BUFDIR.

Ved å delta får dere teste ut de nye verktøyene og får besøk av en testgruppe fra Sunnaasstiftelsen bestående av 3–4 personer. Gjennom felles samtaler og seminarer løftes tematikken, og det ses på konkrete tiltak som kan iverksettes innenfor de lokale rammene som er tilgjengelige. Det stilles ingen krav om at reisemålet eller bedriftene skal ha stor kunnskap eller mange ressurser – det viktigste er at man har en nysgjerrighet og vilje til å jobbe mer aktivt med tematikken.

Hva innebærer det å være test-reisemål?

  • Reisemålet og minst 4 bedrifter må være interesserte i å jobbe videre med temaet «tilgjengelig reiseliv».

  • Reisemålet må ønske å teste ut de nye verktøyene utviklet i AccessNorway.

  • Reisemålet må bidra til å legge til rette for et 2–3 dagers besøk fra Sunnaasstiftelsen i oktober–november 2025, med:

    • Test-tur på reisemålet og til 4 bedrifter: Dialog og felles samtale mellom reiselivsaktører og brukergruppen om tilgjengelighet og tiltak som kan vurderes.

    • Næringsseminar: Lokalt seminar for reiseliv og samarbeidspartnere, hvor man løfter temaet tilgjengelig reiseliv og hvilke muligheter det gir for bedrifter og lokalsamfunn – samt ser på konkrete, enkle tiltak for å komme i gang.

    • Kort rapport etter besøket med innspill til videreutvikling av verktøyene, for å sikre at de er brukervennlige og enkle å ta i bruk for næringen.

NDBR dekker reiseutgiftene for test-turen gjennom prosjektet. Besøket utvikles i dialog mellom deres reisemål og Sunnaasstiftelsen, avhengig av hva dere mener er mest relevant og nyttig.

Se eksempler fra Adapt2Explore-arbeidet her: Aslak Sokki (Kautokeino), ARI Camp 2025 og Destinasjon Lofoten.

Interessert? Send en melding til anita@nhryfylke.no, så settes det opp tid til en prat i august.

Hvilke verktøy utvikles i AccessNorway?

  • Tilgjengelighetsguide med en felles mal som alle reisemål legger ut på sine "Visit"-sider.

  • Prosessverktøy for reisemål, med konkrete og enkle steg for hvordan de kan jobbe med å bli mer tilgjengelige.

  • Prosessverktøy for reiselivsbedrifter, med konkrete og enkle steg for hvordan de kan jobbe med å bli mer tilgjengelige.

  • Felles symboler for produktlister i reiselivet, der produktene beskrives etter en felles minimumsstandard for tilgjengelighet.

Neste
Neste

Den første ARI-leiren er over.