Tilbake til alle arrangementer

Camp Spinal Vinter


  • 910 Hundersætervegen Øyer, Innlandet, 2636 Norway (kart)

Velkommen til en uke med vinteraktivitet på Hafjell!


Sted: Pellestova/Hafjell, Øyer

Dato: 17. - 22. mars 2024

Kostnad: Campen er gratis.

Reise må dekkes selv. Dersom det er en utfordring for deg å dekke reisekostnader oppfordrer vi deg til å søke egen hjemkommune om å få dekket reisen. Ta gjerne kontakt med oss for en dialog rundt dette.

Påmeldingsfrist: 15.12.23

Camp Spinal Vinter er for deg som har en ervervet ryggmargsskade.

På Camp Spinal Vinter får du utfordret dine grenser i alpinbakken og trent på mange aspekter ved det å være utendørs vinterstid.

Vinteren er ofte noe mange rullestolbrukere gruer seg for, og mange isolerer seg kanskje innendørs. På Camp Spinal Vinter får du gjennom en hel uke grundig opplæring i alpinferdigheter, som vil kunne gjøre deg i stand til å være selvstendig i skibakken alene eller sammen med familie/venner.

Du vil få testet sit-ski og/eller alpint med ledsager tett på. Vi er opptatt av å sikre at opplæringen foregår i trygge rammer. Instruksjon vil derfor bli gitt av erfarne mentorer og kyndige instruktører fra Norges Skiforbund. Skiforbundet har også nyttig informasjon om hvor og hvordan du kan fortsette med skiaktivitet når du kommer hjem.

Camp Spinal Vinter gir deg mulighet til å møte gode rollemodeller, få praktiske tips og triks til aktiviteter i dagliglivet, tips til hvordan håndtere snø og vinter, få økt motivasjon og et kontaktnett med idretten

Vi kjører på ski i Hafjell og bor på Pellestova hotell. Hotellet er delvis tilpasset rullestolbrukere. Du må forberede seg på å dele rom med andre deltakere.

Kanskje er dette din første opplevelse med å reise etter sykdom/skade? Da kan det i så fall være en fin erfaring å se at du med enkle tilpasninger igjen kan bo, spise og sove på hotell. Vårt mål er å kunne gi deg en positiv mestringsfølelse – og verdifull ny kunnskap som du kan ta med deg hjem.  

Gled deg til en uke med snø, skiglede og samhold!

Kriterier for å kunne delta

  • Du har en ervervet ryggmargsskade.

  • Du er 12 år eller eldre

Deltakere som ikke har vært med på Camp Spinal Vinter tidligere vil bli prioritert.

Personer fra hele landet kan søke.

Har du spørsmål knyttet til Camp Spinal Vinter, ta kontakt med prosjektleder Kristine Sørland, kristine.sorland@sunnaasstiftelsen.no eller til post@sunnaasstiftelsen.no

Tidligere arrangement: 2. september
Camp Spinal H2O
Senere arrangement: 8. mai
Brain Camp Alumni