Takker av etter 12 år i kapteinsrollen...

I dag har vi styremøte i Oslo, hvor bla. styreleder, Jan-Erik Næss, takker av etter 12 år i kapteinsrollen. Da Jan-Erik ble spurt om å være styreleder i Sunnaasstiftelsen var han generalsekretær i KNS og var engasjert i handikappseiling.

 
Marianne og Jan-Erik

Marianne og Jan-Erik

 

- Det å kunne bidra til en positiv forskjell i andres liv har alltid vært viktig for meg, og det var derfor helt riktig å takke ja til denne utfordringen, forteller Jan-Erik da vi spør om hvordan han kom inn i Sunnaasstiftelsen.

For 12 år siden var Sunnaasstiftelsen relativt nyopprettet, og hadde ikke de store summene å forvalte. Det var ideen om å opprette en stiftelse som samlet inn penger for å dekke gapet mellom pasientenes behov og de offentlige bevilgningene som var kapitalen. Med Jan-Eriks brede kontaktnett fra næringslivet og god dialog med Sunnaas sykehus HF var dette starten på Sunnaasstiftelsen slik vi fremstår i dag.

- I starten var vi prosjektorienterte og jobbet mot konkrete mål rettet mot pasientvelferd på Sunnaas sykehus. Penger til å finansiere en ny minibuss for pasientene, flatskjermer på pasientrom, utstyr som ny keramikkovn til ergoterapisalen, og pasientterminaler slik at pasientene fikk tilgang på internett og annen informasjon på en skjerm på sine rom, for å nevne noe, forteller Jan-Erik.

Etter hvert som stiftelsen vokste ble det ansatt en daglig leder i 100% stilling. Nå ble det lagt en tydelig strategi og fokuset ble lagt på fire områder; pasientvelferd, aktivitet, innovasjon og forskning. Stiftelsen endret kursen fra å kun støtte prosjekter tilknyttet Sunnaas sykehus til å fokusere på rehabiliteringsmiljøet i hele Norge. Stiftelsens store høydepunkt med Jan-Erik ved roret var 22. august 2015, da "Aksjon Sunnaas” – en direktesendt TV-aksjon på TV 2 – gikk på lufta.

- TV-aksjonen var en stor drøm som ble en realitet. Ikke bare samlet vi inn millioner av kroner til rehabilitering, men vi gikk fra å være en liten stiftelse omdømmemessig, til et merkenavn som mange nå hadde kjennskap til, fortsetter Jan-Erik før han legger til.
- Som teknoromantiker er nok prosjekter som gåroboten Exobionics og givergleden vi har bygget opp med bla. Bergesenstiftelsen noe av det jeg trekker frem hvis jeg må velge et høydepunkt fra stiftelsen. Sammen med stamcelleprosjektet.

I dag omsetter stiftelsen for 5,7 milloner kroner, hvor 92 kr av hver hundrelapp går direkte til formålet. Det er en utvikling vi er spesielt stolte av.

- Nå er vi så heldige at vi har en ny kandidat som vil ta over styrepinnen, så det kjennes helt riktig å rydde plass til nye krefter, avslutter Jan-Erik, som ikke har tenkt til å pensjonere seg helt enda. Fra i dag er han medlem i Rådet til Sunnaasstiftelsen. Noe vi gleder oss stort over!