Julehilsen fra Sunnaasstiftelsen - 2018

Photorealistic Magazine MockUp - Julebrev 2018_res.jpg

Snart ringes julen inn, og vi har funnet veien til hus og hytter for velfortjent ferie med familien. Vi har hatt nok et fantastisk år med høy aktivitet. Gjennom våre prosjekter redder Sunnaasstiftelsen liv. Vi motiverer, inspirerer og hjelper mennesker som har fått en varig funksjonsnedsettelse tilbake til en aktiv og selvstendig hverdag.

En av Sunnaasstiftelsen styrker er at vi har kort vei mellom giver og mottaker. Vi er derfor stolte av at vi, også i år, klarer å ha så høy innsamlingsprosent. 92 kroner av hver innsamlede hundrelapp går direkte til formålet. Det gir oss kredibilitet og troverdighet i et stadig mer konkurransepreget og krevende marked. Kjære bidragsyter og samarbeidspartner, det betyr at du kan være trygg på at pengene du gir til Sunnaasstiftelsen går direkte til dem vi er til for å hjelpe!

Det siste året har vi fokusert på strategi og lander nå et arbeid som skal legge premissene for hvem vi skal være og hva vi skal gjøre de neste årene. På tampen av året blåste vi liv igjen i Sunnaasstiftelsens råd. Det er ekstremt verdifullt for oss i den fasen vi er i nå at kapasiteter som Bjørn Rune Gjelsten, Ingrid Stange, Halvard Flatland, Jan Erik Næss, Claes Hultling og Arve Tellefsen velger å bruke sin tid, kompetanse og nettverk til å posisjonere og videreutvikle stiftelsens aktiviteter.

Sunnaasstiftelsen er opptatt av at alle som jobber med våre målgrupper er godt koordinerte. Derfor har vi vært på omfattende turne til kollegaer som Valnesfjorden Helsesportsenter, Idrettshøyskolen, Idrettsforbundet i Bergen, Beitostølen Helsesportsenter og Haugelandsenteret for å lære om hva som gjøres rundt om i landet og hvordan stiftelsen kan bidra med av vår kompetanse for at brukerne skal få bedre og mer koordinerte tilbud.

Internasjonalt har vi intensivert arbeidet ved å formalisere det europeiske nettverket for aktiv rehabilitering, og vi utveksler stadig flere ledere og deltakere mellom landene på de årlige aktivitetscampene. Den norske modellen for aktiv rehabilitering gjør seg bemerket internasjonalt, og Sunnaasstiftelsen har ved flere anledninger vært antatt som hovedtaler ved flere internasjonale kongresser. Og det er fantastisk at Norges Idrettshøyskole har satt i gang et doktorgradsarbeid for å dokumentere effekten av Camp Spinal!

I 2018 har vi gjennomført fem aktivitetscamper for deltakere med ryggmargsskade og ervervet hjerneskade fordelt på konseptene Camp Spinal og Brain Camp. Deltakerne gir tilbakemelding på at disse campene er livsendrende og gjør at de får motivasjon til å leve et godt liv på tross av alvorlig skade og sykdom.

Vårt mål for fremtiden er at alle som trenger det skal få delta på en slik camp, og at vi skal utvide konseptet til andre diagnosegrupper. Det er et ambisiøst mål, men allerede i 2019 tar vi et stort skritt på veien ved å etablere konseptet Brain Camp YNG for barn- og unge med ervervet hjerneskade under ledelse av prosjektleder Heidi Kjærnes - helt i tråd med nasjonal hjernehelsestrategi for 2018-2021.

Sunnaasstiftelsen har også bidratt med betydelige pengedonasjoner til prosjekter som jobber for å fremme aktivitet-, forskning- og innovasjonsprosjekter på rehabiliteringsfeltet nasjonalt.
Blant annet via prosjekter som:

SunnBapp – en app med et digitalt læringsspill for barn med ryggmargsskade og hjerneskade.
Armeo Spring – innkjøp av utstyr til roboten Armeo Spring på robotlaboratoriet for opptrening av slagpasienter.
Studio 99 – innkjøp av utstyr for 0,5 millioner kroner til den nye treningspoliklinikken Studio 99 på Aker sykehus.
Gripehansker – innkjøp av utstyr til forskningsprosjektet på hjerneslag og høyintensiv trening for arm og hånd.
InSCI-Nor – midler til realisering av norsk deltagelse i den internasjonale ryggmargsskadeundersøkelsen.
Diverse velferdstiltak for inneliggende pasienter på Sunnaas sykehus:
- Innkjøp av musikkinstrumenter til enhet for barn- og unge
- Sunnaaslekene
- Utekonsert
- Innkjøp av julestrømpe til inneliggende pasienter på julaften.

Listen over prosjekter i Sunnaasstiftelsen i 2018 er utømmelig og vi skal ikke ramse opp alt. De som ønsker å lese mer inviteres til å følge oss i sosiale medier, på vår nettside (se lenke i bunn) eller ved å ta kontakt. Vi opplever stort engasjement fra ansatte i rehabiliteringsmiljøet i Norge og internasjonalt, og er imponert over det enorme antallet frivillige arbeidstimer disse legger ned for våre prosjekter.

På støttespillersiden har vi de faste samarbeidspartnerne Hurtigruta Carglass, Danske Bank, Viking Redningstjeneste, Coloplast, Invacare, Feelgood og OptimalAssistanse som gir oss nødvendig forutsigbarhet, samt en rekke privatpersoner, bedrifter og instanser som gir oss donasjoner – enten via faste trekk hver måned eller gjennom enkeltdonasjoner.

Men nå er det jul. Mange ser arbeidet vi utfører og gir sine julegaver til Sunnaasstiftelsen. Noe vi selvfølgelig setter stor pris på. Den siste donasjonen vi fikk var årets julegave fra de ansatte på Elkjøp – som skal glede barn og unge i våre prosjekter.

Tusen takk til alle som gir oss bidrag, som heier på oss og som snakker godt om oss. Dere er uvurderlige.

Takk til dere alle for et flott år. Vi gleder oss til å se dere på våre arrangementer i 2019!

 
daglig-leder_marianne-holth-dybwad-nytt_www.sunnaasstiftelsen.no.jpg

Riktig God Jul

Med hjertelig hilsen
Marianne Dybwad
Daglig leder

 

Les mer om vårt arbeid