Brain Camp | Beitostølen 2019

Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus inviterer brukere med ervervet hjerneskade til Brain Camp på Beitostølen 25.–31. mars 2019 i forbindelse med Ridderuka.

 
Brain Camp 2019 flyer_web_02.jpg
 

Hensikten med oppholdet er å bidra til å øke din aktivitet og deltakelse i vinteraktiviteter. Det er trening på langrenn, å kunne reise, bo på hotell, delta på et arrangement, øke sosial deltakelse og lære seg å balansere egne krefter (hverdags og aktivitetsbalanse). I tillegg legges det til rette for nettverksbygging og erfaringsutveksling.

Etter sykdom og skade kan det oppleves som utfordrende å komme seg ut på langrennsski eller andre vinteraktiviteter. På Beitostølen lager vi en mestringsleir med mengdetrening, hvor vi øver på teknikk og skiferdigheter. Du får en mentor/leder som vil være din kontaktperson og treningsmakker hele uken. Denne mentoren vil også være din ledsager under selve Ridderrennet Lørdag. Det blir lagt til rette for to økter med aktivitet ute hver dag. Det blir undervist i barmarkstrening, samt at vi inviterer tidligere deltakere til erfaringsutveksling i løpet av uken. På ettermiddagene blir det økter i basseng, avspenning og badstue.

Vi bor to-og-to i dobbeltrom på hotell og Sunnaas sykehus HF stiller med kvalifisert helsepersonell for å ivareta dere under uken. Er været på vår side bruker vi en dag til hundekjøring på Valdresflya, ledsaget av profesjonelle hundekjørere. Hundekjøring er en unik måte å komme seg inn i stillheten i fjellet, uten å gå på ski selv. Vi runder selvfølgelig av hele oppholdet med deltakelse på Ridderrennet- hvor det viktigste er å delta! Selv om vi ikke deltar i hele Ridderuken vil du bli godt kjent med arrangementet, og vi håper du får lyst til å gjøre dette til en årlig tradisjon på egenhånd.

For å kunne delta må du:

– ha en ervervet hjerneskade

– være tilnærmet selvstendig i ADL (dagliglivets aktiviteter)

– ha gangfunksjon

– ha lyst til å mestre vinteren bedre

– ha lyst til å møte andre i samme situasjon

– ha egne ski og skiutstyr

Søknad
Oppfyller du kriteriene over kan du søke deg inn som deltaker via din fastlege til “Brain Camp Vinter” ved Sunnaas sykehus. Deltakere fra hele landet kan søke. Vær oppmerksom på at det kun er et begrenset antall plasser. Under oppholdet vil alle deltakere være skrevet inn som pasienter ved Sunnaas sykehus og sykehuset stiller med helsepersonell som lege, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog og sykepleiere.

Kostnad: Oppholdet er gratis.

Reise til og fra Beitostølen kan søkes via pasientreiser- eller må dekkes for egen regning

Søknadsfrist: 18.12.2018

Andre linker: Se bilder fra bla. tidligere vinteropphold på Sunnaasstiftelsen sine Facebook sider her

Kontaktpersoner

Idrettspedagog Madeleine Thoen
Telefon: 48049351 / 66969062
E-post: MADELT@sunnaas.no

Ergoterapeut Håvard Eriksen
Telefon: 92412948
E-post: Havard.Eriksen@sunnaas.no

Avdelingsleder Cecilie Hamnes
Telefon: 94800390
E-post: Cecilie.Hamnes@sunnaas.no

Last ned invitasjonsflyer her (PDF)