Camp Spinal | Vinter 2018

 
 

For niende år på rad inviterer Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus til vinterens morsomste opplevelse for mennesker med ervervet ryggmargsskade på Hafjell 19-23. mars 2018.

På Camp Spinal Vinter får du inspirasjon og veiledning til å leve et aktivt liv til tross for din funksjonsnedsettelse. Du får oppleve idrettsglede, mestring og nettverksbygging. Det primære målet med uken er å lære å kjøre sit-ski i alpinbakken under kyndig veiledning av sertifiserte instruktører og rollemodeller. Men minst like viktig er det å lære hva som skal til for å få en vellykket dag på ski, som hvordan kle seg, hvordan pakke bilen og hvordan komme seg fra parkeringen til bakken.

Deltakere, ledere og helsepersonell skal bo på Pellestova fjellhotell. Stedet er et utmerket utgangspunkt for gøyale og flotte dager med mye skiaktivitet. To-og-to deltakere deler rom. Pellestova er kun delvis tilrettelagt for rullestolbrukere, noe som gir verdifull erfaring til hvordan du kan løse små og store utfordringer underveis.

Rollemodeller, som selv har en ryggmargsskade, er med som ledere. Av dem vil du lære utallige tips og triks til hvordan du kan mestre din nye livssituasjon på best mulig måte. Både det rent praktiske med hvordan man gjør forskjellige ting, men temaer som kropp, selvtillit og nettverk vil også bli vektlagt. Du trenger ikke å være selvhjulpen i ADL, det vil være en servicegruppe tilstede som hjelper og veileder deg med personlig hygiene. Det er derfor heller ikke anledning til å ha med egen personlig assistent.

I skibakken er det sertifiserte skiinstruktører underviser og veileder, og ulike hjelpemiddelfirmaer er til stede for å gi informasjon om hjelpemidler som finnes på markedet, låne ut utstyr og bidra med instruksjon.
Velkommen til Hafjell, og til en uke med mye gøy, mestringsfølelse og samhold!

Henvisning og kriterier for deltagelse

For å delta må du
• ha en ervervet ryggmargskade eller tilsvarende funksjonsnedsettelse
• ha interesse for ski og like å være ute
• like å være sammen med andre
• kunne dele rom med andre

Oppfyller du kriteriene kan du søke deg inn som deltaker via din fastlege til Camp Spinal Vinter ved inntakskontoret på Sunnaas sykehus. Deltakere fra hele landet kan søke. Vær oppmerksom på at det er kun er et begrenset antall plasser. Vær derfor tidlig ute med søknaden hvis du ønsker å delta.
Søknadsfrist er 20. januar 2018.

Når og hvor?

Dato: 19.03.2018-23.03.2018
Sted: Pellestova fjellhotell, Hafjell
Kontakt: Pia Wedege, fysioterapeut¸ Sunnaas sykehus. Pia.wedege@sunnaas.no, tel 905 29 891.
Marianne Holth Dybwad, daglig leder, Sunnaasstiftelsen. Marianne.dybwad@sunnaasstiftelsen.no, tel: 971 53 904.

Du kan søke plass for ektefelle, samboer eller venn, dersom målet er å kunne stå på ski sammen. Vi dekker kun kost og overnatting for denne personen. Viktig å merke at denne personen ikke får anledning til å bidra med personlig stell.

Velkommen til Hafjell, og til en uke med mye gøy, mestringsfølelse og samhold!