Back to All Events

Camp Spinal | Vinter 2019


  • Pellestova Hotell Hafjell Hundersetervegen 910, 2636 Øyer (map)
FB-SoMe - CS_vinter_2019.png

Når og hvor:
Dato: 18.03.2019-22.03.2019
Sted: Pellestova fjellhotell, Hafjell i Øyer kommune
Kostnad: Oppholdet er gratis
Reise: Transport til/fra oppholdet dekkes av Pasientreiser for de norske deltakerne. Utenlandske deltakere må selv dekke reiseutgifter.
Kontakt: Pia Wedege | +47 905 29 891 | pia.wedege@nih.no 
Marianne Holth Dybwad | +47 971 53 904 | marianne.dybwad@sunnaasstiftelsen.no

På Camp Spinal | Vinter får du som har en ervervet ryggmargsskade testet og utfordret dine grenser med skiutstyr i alpinbakken i Hafjell. For mange er det ingen selvfølge at man kan fortsette å ha et aktivt liv med vinteraktiviteter etter at man har pådratt seg en alvorlig skade. På Camp Spinal | Vinter får du teste sit-ski og vinterutstyr, og du får kyndig ski-opplæring av instruktører som selv sitter i rullestol. Alle deltakere får en-til-en ledsager fra helsepersonell eller skiinstruktører.

På Hafjell bor deltakerne to-og-to på tomannsrom på overnattingssteder som er delvis tilpasset rullestolbrukere, og for mange blir dette første opplevelse av å bevege seg utendørs etter sykdom/skade. Det å erfare at man, med enkle tilpasninger, kan bo, spise og sove i et friskt miljø er en erfaring og en mestring som er svært verdifull for deltakerne.

Det gjennomføres to treningsøkter om dagen i alpinbakken. I tillegg til skiteknikker som å komme av og på skiheisen, bremse, stoppe, svinge og kjøre med eller uten ledsager, er det fokus på utstyrsvalg, tilpasning av skiutstyr, hvordan komme seg frem og tilbake til bakken på enklest mulig måte mm. Kveldene bruker vi til fokus på sosialt samvær og erfaringsforum med ulike tema.

Du trenger ikke å ha egen sit-ski, dette får du låne av Bardum under oppholdet. For å få best mulig overføringsverdi av aktiviteten også etter leiren, er det muligheter for at deltakerne kan ha med seg en person som de kan stå på ski med/bli ledsaget av når de kommer hjem. Det er viktig at denne personen selv har gode alpinferdigheter, og denne personen må også dekke opphold og reise selv.

Tiltaket er landsdekkende med deltakerne fra hele Norge. Lederne og instruktørene har selv en ryggmargsskade, og flere har egenerfaring som deltakere på Camp Spinal. Dette kaller vi likemannsarbeid og rollemodeller, noe som deltakerne opplever som trygt og nært. Det er enklere å diskutere utfordringer og lære mestringsstrategier av andre som tidligere har vært igjennom den samme livsendringen som en selv. I tillegg er det med ledere og fagpersoner fra rehabiliteringsinstitusjoner i Norge. Vi har et eget serviceteam til stede som kan bistå med det du trenger hjelp til av personlig hygiene.


Du kan søke plass for ektefelle, samboer eller venn, dersom målet er å kunne stå på ski sammen. Vi dekker kun kost og overnatting for denne personen. Viktig å merke at denne personen ikke får anledning til å bidra med personlig stell.

Velkommen til Hafjell, og til en uke med mye gøy, mestringsfølelse og samhold!

Henvisning og kriterier for deltagelse:
For å delta må du
• ha en ervervet ryggmargskade, ha benamputasjoner eller multitraume
• ha interesse for ski og like å være ute
• like å være sammen med andre
• kunne dele rom med andre
• være over 12 år gammel

Oppfyller du kriteriene kan du søke deg inn som deltaker til Camp Spinal | Vinter via din fastlege til Inntakskoordinator, Sunnaas sykehus HF, 1450 Nesoddtangen. Deltakere fra hele landet kan søke. Vær oppmerksom på at det er kun er et begrenset antall plasser. Vær derfor tidlig ute med søknaden hvis du ønsker å delta. Påmeldingen er bindende.
Søknadsfrist er 31. desember 2018


camp spinal - mer enn bare en treningsleir

Les mer…

 
Later Event: June 15
Camp Spinal | Sommer 2019