aktivitetstiltak

Brain Camp.

 
Brain-Camp_circle_www.sunnaasstiftelsen.no.png
 

Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus inviterer brukere med ervervet hjerneskade til Brain Camp på Beitostølen i forbindelse med Ridderuka og Ridderrennet. Målet for uken er tilpassede langrennsaktiviteter for å bygge opp under skigleden, langrennsteknikk og mestringsfølelsen.

 
brain-camp-02_www.sunnaasstiftelsen.no.jpg

Målgruppe

Etter sykdom og skade kan det oppleves som utfordrende å komme seg ut på langrennsski. På Beitostølen lager vi en treningsleir med mengdetrening, hvor vi øver på teknikk og skiferdigheter. Du får en egen ledsager hele uken og løypene er godt preparerte med dype skispor. Det blir lagt til rette for to økter på langrenn hver dag. Det blir undervist i treningslære og barmarkstrening, samt at vi en kveld inviterer tidligere deltakere til erfaringsutveksling. På ettermiddagene er det mulighet for basseng og badstue, og kanskje får vi inn en økt med avspenning eller yoga?

Gruppeoppholdet på Beitostølen er tilpasset brukere med ervervet hjerneskade som har gangfunksjon, som er selvstendig i dagliglivets aktiviteter og har interesse for ski. De må i tillegg ha eget skiutstyr og like å være sammen med andre.

 
cs-gallery-38-www.sunnaasstiftelsen.no.jpg

ridderrennet

De bor to-og-to i dobbeltrom på hotell og Sunnaas sykehus stiller med ledsagere og helsepersonell. Er været på vår side bruker vi en dag til hundekjøring på Valdresflya ledsaget av profesjonelle hundekjørere. Hundekjøring er en unik måte å komme seg inn i stillheten på fjellet på, uten å gå på ski selv. Og vi runder selvfølgelig av hele oppholdet med deltakelse på Ridderrennet- hvor det viktigste er å delta!

 
 
 
cs-gallery-43-www.sunnaasstiftelsen.no.jpg

det sosiale er like viktig som det skitekniske.

I tillegg til det skitekniske har vi sosiale mål med gruppeoppholdet. Du møter andre i samme situasjon som deg selv. Det er sosialt, og du knytter kontakter med skiforeninger og nye venner. Alle måltider spises i spisesalen på hotellet, så du får erfaring med hotellopphold i trygge rammer. Selv om vi ikke deltar i hele Ridderuken vil du bli godt kjent med arrangementet, og vi håper du får lyst til å gjøre dette til en årlig tradisjon.

 
 
 
 

Tidligere deltakere om Brain Camp.

 

"Uka har betydd mye for meg. Det positive er at jeg har hatt kyndig medisinsk personell rundt meg, og følt meg veldig ivaretatt."

Det var god introduksjon til skiteknikk, og skiløypene var dype og gav meg god støtte.

"En god start på veien videre, motivasjon til å komme i gang hjemme."

Det sosiale i gruppa var veldig positivt. En fantastisk opplevelse.

"Jeg lærte å trene i riktig intensitetssone."

 
 
 
 

følg oss på sosiale medier